NTF anställer utredare

0
849
NTF har i samarbete med ITF anställt en utredare för att kartlägga multinationella logistikföretag åt federationens medlemsförbund. Antti Vainio, som den nya utredaren heter, kommer att börja sin anställning 7 juni. För ytterliggare information klicka på läs mer.

 
Stockholm 2011-04-27
 
I federationens sektionsarbete efterfrågas allt oftare information och kartläggning av logistikföretag som till exempel DHL, DSV och Schenker. Dessa företags verksamhet spänner över flera sektioner inom NTF.
Informationen och kartläggningen önskas av flera medlemsförbund för att man skall få en bättre ”nordisk” översikt av företagen, men också för att lättare kunna organisera nya medlemmar.
 
På grund av bland annat medlemsraset som allt för många fackförbund drabbats av har flera av NTFs medlemsförbund beslutat sig för att starta organiseringskampanjer utifrån den anglo – amerikanska organiseringsfilosofin med organizers. Där man utifrån strategisk utredning kartlägger målföretag och sedan systematiskt ”intervjuar” alla anställda, potentiella medlemmar. Man hjälper till att bygga starka och över tid bestående arbetsplatsklubbar.
 
ITF har sedan beslutet på kongressen 2006 också inriktat sig på organisering under temat ”Organizing Globally”. Detta arbete bedrivs också till viss del tillsammans med UNI global Union. Idag anställer ITF i högre utsträckning medarbetare med organiseringsbakgrund.
 
Eftersom NTF och ITF har gemensamma mål inom ramen för organisering har ett samarbete mellan federationerna inletts. NTF har från och med 2011-06-07 anställt Antti Vainio som utredare på en 40 % tjänst som till sin helhet finansieras av ITF. Antti kommer under en 12 månadersperiod att arbeta med att strategiskt kartlägga potentiella målföretag för organisering. Antti kommer att arbeta i nära samråd med de medlemsförbund och sektioner som arbetar med organisering.       

LEAVE A REPLY

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.