NTF udtrykker sin dybeste medfølelse med vore norske venner og kolleger

0
577

Som formand for NTF vil jeg gerne på hele organisationens vegne udtrykke den dybeste sympati og medfølelse over for vore medlemmer i Norge i forbindelse med weekendens meningsløse og ufattelige angreb på demokratiet i Norge og de socialdemokratiske værdier, vi støtter.

 

Bomben i Oslo og massakren på Utøya afslører et ufatteligt had og mangel på menneskelighed hos gerningsmanden, der ligger udenfor normal fatteevne, og vi har næppe fuldt ud forstået ugerningen i al dens gru.

 

Mine tanker går specielt til de, der har mistet deres kære. Vi kan alle ære deres minde ved, på demokratisk vis, endnu stærkere at bekæmpe de racistiske kræfter, der hylder fremmedhad og egoisme, kræfter der desværre viser sig stadig tydeligere i hele Europa.

 

Begivenhederne understreger, på den mest tragiske vis, vigtigheden af det forslag, som Norsk Sømandsforbund fremsatte på det sidste møde i NTF´s ledelse, nemlig at vi skulle sætte fokus på den tiltagende højredrejning i Europa og Norden, og i fællesskab tage initiativ til at bekæmpe disse kræfter. Det er en debat, der vil blive påbegyndt allerede på ledelsens næste møde – desværre på en dybt ulykkelig baggrund.

 

Vi har i den nordiske fagbevægelse altid støttet op om de grundlæggende menneskerettigheder og – faglige rettigheder. Heriblandt er retten til åbent at fremsætte og debattere vore visioner for et retfærdigt og lige samfund. Kun ved at stå frem og insistere på at fortsætte denne debat på fredelig vis kan vi vise vor foragt over for disse højre radikale tendenser i vore samfund.

 

I inderlig
medfølelse.

 

Jan Villadsen

Formand for
NTF

LEAVE A REPLY

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.