Sympatiåtgärder i Norden för norska hamnarbetare

0
544

Idag har NTF medlemsförbundet Norsk Transportarbeiderforbund hemställt om internationella sympatiåtgärder för att ytterligare sätta press på arbetsgivarna i Risavika Terminalen för att teckna kollektivavtal för hamnarbetarna.

Som vi tidigare har rapporterat om har Norsk Transport under en längre tid försökt att teckna kollektivavtal med hamnarbetsgivarna i Risavika Terminalen utan framgång. Hamnterminalen har varit under blockad sedan i november i fjol. Norsk Transport har också tagit ut hamnarna i Tromsö och Mosjön i sympatiåtgärder för att öka trycket mot Risavika Terminalen. Inte heller detta har gett önskat resultat i förhandlingarna. För  att sätta ytterligare tryck mot arbetsgivarna har idag Norsk Transport hemställt om internationella sympatiåtgärder hos hamnarbetarna i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Polen, Holland, Belgien och England.

Hemställan omfattar att inte lossa och lasta fartyg som ska till Risavika Terminal eller kommer därifrån. Sympatiåtgärderna träder i kraft 20 april 2014. Dock kan andra datum gälla i vissa länder beroende på nationell lagstiftning.

LEAVE A REPLY

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.